Fotbollsgolf

Nu kan vi erbjuda Fotbollsgolf

Testa Gratis 4-6/6 Välkomna!

Fotbollsgolf spelas med samma regler som vanlig golf, fast med en fotboll som sparkas till ett större hål. Den som får bollen i hål på så få sparkar som möjligt vinner. På ForshagaDeje GK finns fyra hål som är mellan 50 - 100 meter långa, ett par hål har diverse vattenhinder och bunkrar som ligger strategiskt placerade.

Fotbollen läggs ned på en utslagsplats, precis som i golf. Sedan sparkar man ut bollen så långt man kan & räknar antalet sparkar.

Du får gärna ta med egen fotboll, vi har ett par stycken för uthyrning.

I restaurangen kan ni efter avslutat spel avnjuta en bit mat eller en glass!

Företag/Föreningar/Kompisgäng som vill kombinera fotbollsgolf & golfspel tag gärna kontakt med kansli/shop 0552-414 40

Barn & Ungdomar upp till 18år - Gratis
Över 18 år - 40 kr dagskort
Bollhyra 20 kr.

Så här går det till:

• Bollen spelas från den plats den ligger.
  • Bollen ska ligga still vid tillslag.
  • Man får sparka bollen antingen genom att lägga foten intill och "gräva upp den" eller på det vanliga sätten, vrist, tåfjutt eller bredsida.
  • Vill man inte spela bollen där den ligger får man flytta den inom tre meter (dock ej närmare hål) och placera den på lämpligt ställe mot ett slags plikt. 6 meter mot två plikt osv.
  • Om bollen kommer i vattnen, out of bounds eller annat hinder får man, mot ett slags plikt, placera bollen inom en meter från den plats där den gick i/ut.
  • Fastnar bollen uppe i en buske eller träd får man skaka ned bollen och placera inom tre meter mot ett slags plikt.
  • Om bollen landar i hålet men studsar ur räknas den som hålad.
  • Spelordningen vid utsparksplats avgörs av det bästa resultatet på föregående hål.
  • Spelordningen efter att alla sparkat ut avgörs av vilken boll som ligger längst från hål.
Uppdaterad: 02 MAJ 2018 16:46