Ordningsföreskrifter

7. ORDNINGSFÖRESKRIFTER
Tillfälliga ordningsföreskrifter finns anslagna på klubbens officiella anslagstavla.
Därutöver gäller följande ordningsföreskrifter för allt spel på klubben:

7.1 Speltempo

Vid allt spel på banan gäller det officiella tidsschemat. Starttidsintervallet är 10 minuter och gäller vid allt spel på banan. Andra tider kan förekomma vid tävlingar.

För att undvika köbildning är start inte tillåtet före utsatt tid.

7.2 Avgifter

Person med golfutrustning på banan, som inte löst gällande greenfee eller saknar spelrätt, kan få betala dubbla gällande greenfee. Kontroll utförs dagligen regelbundet. Greenfeetag eller lämplig identitetshandling bör kunna uppvisas på begäran.

7.3 Hundar

Hund får, på egen risk, medföras på banan..

7.4 Elektroniska apparater

Spelarna bör inte störa andra spelare med elektroniska apparater (t.ex. mobiltelefoner).

7.6 Bunkerkrattor

Hela bunkerkrattan ska placeras i bunkern med skaftet i hålets spelriktning.

7.7 Paus vid 9 ½

Vid sällskapsronder är det tillåtet att ta en paus på högst 5 minuter vid kiosken vid 9½ (efter hål 9). Om efterföljande grupp inte vill ta paus har den rätt att gå igenom.

7.8 Banpersonal och kontrollant

Banpersonalen har företräde. Spelarna måste invänta klartecken från banpersonalen innan slaget slås. Spelare måste följa anvisning från kontrollant eller banpersonal.

7.9 Gå från hål 7 till hål 17
Det är tillåtet att gå från hål 7 och fortsätta på hål 17. OBS! Om ingen spelare är synlig på väg från hål 16. Spelare som kommer från hål 16 har alltid företräde.

Överträdelse av en ordningsföreskrift kan leda till tillsägelse eller disciplinär åtgärd.

Ovanstående regler och föreskrifter har godkänts av:

ForshagaDeje GK

Uppdaterad: 05 FEB 2018 15:27