Verksamhetberättelse

Denna sida är under uppdatering.
(2019-02-04)

Verksamhetsberättelse för damsektionen vid ForshagaDeje golfklubb 2016

Damkommittén vid ForshagaDeje golfklubb, får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för spelsäsongen 2016.

Damkommittén har 2016 bestått av:
- Agneta Haglund Ericsson
- Marie Vikh Söderqvist
- Camilla Hedestad
- Monica Fernqvist
- Ann-Katrin Olsson
- Berit Hassel
- Gun Ohlsson

Säsongen 2016 var den tredje för den nya klubben och det var fortsatt ett lite experimenterande med att försöka hitta rätt i upplägget av damverksamheten. Det blev en mix av lottade tävlingar på våra damtorsdagar och på några måndagar. Vi hade även tävlingar med valfri start och partner (VSP) där man fick spela när som helst under veckan med vilken markör som helst. På VSP-tävlingarna gällde 9- eller 18-hål.  Totalt blev det 30 tävlingar om man räknar 9- och 18-hål VSP-tävlingarna var för sig. Damresan är inte inräknad i detta.

Vi startade säsongen med en upptaktsträff söndagen 24/4 med bl.a. modevisning av Boutique Duo och Golfshopen och givetvis lite mingel. Första damtävlingen gick av stapeln den 19 maj med en start-upp Scramble. Damernas säsongsavslutning hölls 25 september. Under den perioden hade vi då totalt 18 VSP  och 12 lottade tävlingar(exkl. hemliga resan).

Damernas ”Hemliga resa” bar 2016 av till Fjällbacka GK 5/5-6/5 med övernattning i Grebbestad och anordnande av en gemensam taco-middag på kvällen.

Deltagarantalet under damdagarna låg på samma eller något lägre nivå än 2015, alltså tyvärr ingen ökning av deltagare. Vi har försökt vara lyhörda i vad som skulle locka fler damer/flickor att delta i våra damdagar. Störst deltagarantal hade D50+ ”Dömlesvingen” med 53 (61, 2015) deltagare på andra plats kom ”Kortrundan” med 20 deltagare (9 hål, orange tee).

”GHV Memorial” anordnades för tredje året i rad. Vandringspriset är två turkos glashjärtan framtagen av glaskonstnären Karl-Emil Andersson.  Alla intäkter som tävlingen inbringade gick oavkortat till välgörenhet, fördelat på: Casa Minunata och LIONS Cancerforskningsfond.

Peter Falck (pro) organiserade och höll damträningar under sommaren.  Träningarna var som vanligt en succé bland klubbens damer.

Tävlingsledare

Våra tävlingar har haft minst en tävlingsledare. Arbetet har delats upp mellan kommitténs ledamöter och övriga damer vilket inneburit att ansvara för inläggning av tävlingarna i GIT, lotta tävlingarna, skaffa och ha kontakt med sponsor och/eller köpa in priser, genomföra själva tävlingen, samla in score-kort, få fram resultatlistor, mm.

Sammanträden
Damkommittén har haft 8 protokollförda sammankomster och 6 ej protokollförda sammankomster.

Damkommittén är självfinansierad genom tävlingsavgifter och sponsorpriser.

Slutord

Det har varit en spelsäsong som fortfarande trevat sig fram lite grann vad det gäller antalet spelande damer. Svårt att hitta rätt i vad som skulle locka fler damer att delta på våra damdagar. Tyvärr så har antalet deltagare på våra damdagar ändå inte ökat, det håller ungefär samma nivå som tidigare år. Vi kommer givetvis att fortsätta att jobba för att deltagarantalet ska öka.

Kommittén vill framföra sitt tack till alla som hjälpt till och stöttat sektionens verksamhet. Dit hör sponsorer, banarbetare, café med personal, shop/kansli  samt övriga som gjort vår säsong givande och trevlig.

Väl mött säsongen 2017!

För Damkommittén